Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد گفت: حضور دانشجویان در مزرعه و ارائه دروس به‌صورت عملی از راهکارهای بسیار مؤثر برای ارتقای دانش رشته کشاورزی در دانشگاه‌هاست.

مهدی دهقانی‌زاهدانی در ادامه بررسی جایگاه رشته کشاورزی، آسیب‌شناسی و ارائه راهکارها برای آموزش مناسب در این حوزه در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد: شیوه‌های آموزشی در آموزش رشته کشاورزی دانشگاه‌ها در بسیاری از موارد مبتنی بر تئوری بوده در حالی که اصولاً رشته‌های کشاورزی بر پایه تجربه و با حضور در طبیعت و مزرعه پایه‌گذاری می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مدیر گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، حضور دانشجویان در مزرعه و ارائه دروس به‌صورت عملی از راهکارهای بسیار مؤثر برای ارتقای دانش جوانان و علاقه‌مندان در رشته کشاورزی است.

بیشتر بخوانید:

تضمین اشتغال فارغ‌التحصیلان کشاورزی با 60 درصد آموزش عملی

لزوم تجمیع استانی رشته‌های کشاورزی

چرا رشته کشاورزی با کاهش دانشجو مواجه است؟

وی افزود: آشنایی نداشتن دانشجویان با پیچیدگی‌های طبیعت و مزرعه خود تبعاتی مانند کارایی نداشتن فارغ‌التحصیلان علوم کشاورزی و جاماندن آنان از کشاورز را به‌دنبال دارد در حقیقت معضل اصلی در علوم کشاورزی این بوده که در بسیاری از موارد فارغ‌التحصیل چیزی برای ارائه به کشاورز ندارد و همین مسئله یکی از دلایل ریزش متقاضی در رشته کشاورزی است.

5 دلیل بی‌توجهی دولتمردان به موضوع کشاورزی

مدیر گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد گفت: حوزه کشاورزی در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور و مسئولان جایی ندارد در حالی که ایران اصولاً کشوری وابسته به کشاورزی بوده و همه متخصصان امر می‌دانند تا زمانی که زیرساخت کشاورزی کشور تقویت نشود و از پایداری لازم برخوردار نباشد، اصولاً توسعه معنایی ندارد. آمریکا، اروپا و چین را ببینید، متوجه می‌شوید.

دهقانی‌زاهدانی اضافه کرد: بی‌توجهی دولتمردان به موضوع کشاورزی چند دلیل دارد، نخست ضعف دانش کشاورزی چه در حوزه تئوری و چه در حوزه عملی بوده و دومین دلیل تعدد مراکز علمی و آموزشی کشاورزی که بسیاری از آنها دارای کیفیت نامناسبی هستند.

وی ادامه داد: سومین دلیل این است که بسیاری از نخبگان عرصه علوم تجربی جذب رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی می‌شوند و اغلب دانشجویان شهرنشین به‌ویژه آقایان برای فرار از خدمت سربازی جذب رشته‌های کشاورزی می‌شوند. در حالی که بسیاری از استادان قدیمی در دهه ۵۰ میلادی با اینکه در کنکور پزشکی و پیراپزشکی پذیرفته می‌شدند؛ اما رشته کشاورزی را انتخاب می‌کردند.

مدیر گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد توضیح داد: دلیل چهارم تمایل عموم برای رشته‌هایی مانند حسابداری و مدیریت بوده که به غلط تبلیغات در زمینه کار و شغل بهتر در مورد آنها وجود دارد و دلیل آخر نبود مؤسسات آموزش کشاورزی مناسب به‌ویژه هنرستان‌های کشاورزی در روستاها و شهرهای کوچک است.

واحد یزد نخستین سایت پرورش عوامل کنترل بیولوژیک در مرکز ایران

دهقانی‌زاهدانی درباره رویکرد دانشگاه اسلامی واحد یزد در حوزه کشاورزی به آنا گفت: این واحد دانشگاهی رویکرد کارآفرینی دارد و در همین راستا مرکز تولید علوفه به‌صورت هیدروپونیک تأسیس کرده که علوفه دامی را از طریق کشت هیدروپونیک تولید می‌کند. کنه‌های شکارگر suriskii و californicus را نیز تولید کرده و عوامل کنترل بیولوژیک آفات و بیماری‌های گیاهی را پرورش و توسعه داده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد با داشتن کلینیک گیاه‌پزشکی، نخستین سایت پرورش عوامل کنترل بیولوژیک در مرکز ایران است، مطرح کرد: برنامه‌های در دست اقدام این واحد دانشگاهی برای حوزه کشاورزی شامل کاشت و پرورش گیاهان دارویی مانند آنقوزه و تولید آفت‌کش و دارو با منشأ گیاهی می‌شود.

فارغ‌التحصیلی 2 هزار دانش‌آموخته کشاورزی از واحد یزد

مدیر گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد خاطرنشان کرد: این واحد دانشگاهی با ۱۰ عضو هیئت‌علمی، سه دانشیار و هفت استادیار اکنون حدود 2 هزار فارغ‌التحصیل در شاخه علوم کشاورزی دارد که از شاخص‌ترین آنان می‌توان به صادق شجاعی دبیر کمیته دانشجویی پژوهشکده مهندسی ژنتیک ایران، مهدی زارع خورشیدی کارشناس محیط‌زیست یزد و حشره‌شناس برجسته، سعیده حکیمیان دانش‌آموخته ممتاز دانشگاه تربیت مدرس در حوزه حشره‌شناسی نام برد.

انتهای پیام/4121/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی یزد کشاورزی آموزش امنیت غذایی دانش کشاورزی رشته کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۲۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیاتی از سهم 60 درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری

علی محمدی ترکاشوند سرپرست معاونت آموزش و نماینده تام‌الاختیار آزمون‌های سازمان سنجش دانشگاه آزاد اسلامی در واحد دانشگاهی شهرقدس اظهار کرد: چند وقتی است که خبر‌هایی در مورد کنکور‌های دو مرحله‌ای منتشر شده و آن هم این است که در سال ۱۴۰۳ کنکور در دو نوبت برگزار می‌شود، اما آیا این تاریخ‌ها و این تغییرات به نفع دانش‌آموزان است یا به ضرر آنها؟ باید اشاره کنم فرصت انتخاب و تلاش برای دانش آموزان در دو مر حله بازتاب بهتری خواهد داشت و با توجه به اینکه سهم سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۳، ۵۰ درصد قطعی و از نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم است؛ از کنکور ۱۴۰۴ به بعد سهم سوابق تحصیلی ۶۰ درصد خواهد شد. این تغییرات تاثیر مثبتی در روند تحصیلی دواطلبان متقاضی تحصیلات عالیه خواهد داشت.

وی با توجه به اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی در برپایی آزمون سراسری در واحد شهر قدس افزود: امسال دانشگاه آزاد شهر قدس میزبان ۱۸۰۰ نفر داوطلب در گروه‌های علوم انسانی و علوم تجربی بود و به همت همکارانم این آزمون در روز‌های پنج شنبه و جمعه در تاریخ‌هایی که عرض کردم با موفقیت برگزار شد.

معاون آموزش دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس متذکر شد: پیشرفت علمی، اقتصادی، فرهنگی، توسعه کشور و توجه به ظرفیت بالای علمی مردم شهیدپرور و فهیم کشور اسلامی‌مان می‌تواند در گذر از بحران‌هایی مانند رکود اقتصادی، اشتغال و ناهنجاری‌های فرهنگی موثر باشد و امروز دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان با ورود به دهه چهارم فعالیت خود تلاش دارد زمینه رشد و شکوفایی علمی را با ایجاد مدارس عالی مهارتی، مراکز تحقیقاتی رشد، راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین توسعه فعالیت‌های تحقیقی، پژوهشی و مهارتی فراهم کند.

محمدی ترکاشوند تبیین کرد: برای دستیابی به این اهداف طرح‌هایی با مدیریت دکتر افشاری ریاست واحد پیش‌بینی شده و سعی داریم با تیم‌سازی‌هایی که انجام می‌شود در راستای اجرای تحقق شعار سال گام برداریم و برای رسیدن به این مهم در گام اول با ایجاد رویداد صدرا ابتدا گام‌هایی برای اهداف منطقه برداریم و سپس با همکاری صنایع منطقه‌ای برنامه‌های از پیش تعیین شده را اجرایی خواهیم کرد؛ بنابراین در این زمینه برنامه ریزی‌هایی در واحد شهر قدس صورت گرفته است.

وی افزود: در ایام برپایی آزمون خودم شاهد بودم که همکارانم و استادان مجموعه واحد شهرقدس از هیچ کوشش و تلاشی دریغ نکرده و خالصانه در مسیر مدیریت صحیح ایام آزمون گام برداشتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشگاه فرهنگیان ۱۰ هزار دانشجو را برای معلمی بورسیه می‌کند
  • دانشگاه فرهنگیان ۱۰۰۰۰ دانشجو را برای معلمی بورسیه می‌کند
  • جزئیاتی از سهم 60 درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد سلماس میزبان آزمون کنکور سراسری
  • مقابله فناورانه با چالش‌های استارت‌آپی/ کسب‌وکارهای نو در رشته‌های روانشناسی و مامایی ایجاد شد
  • تأکید بر ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در حوزه زنان و رسانه
  • بازگشت دوباره رشته پرستاری به دانشگاه آزاد بوشهر
  • حضور بیش از ۳۳ هزار دانش آموز البرزی در اردوی عملی آمادگی دفاعی
  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی
  • کلاس های چهره به چهره صاحبان صنایع با دانشجویان برگزار می شود